top of page

10 års Jubileum

(artikeln är skriven av Reneé Wensberg)

På ALLMÄN (tack mamma) begäran är jag tillbaks!

Jag skulle vilja börja med att berätta en liten saga, en saga om en pojke och en flicka, vi kan för enkelhetens skull kalla dem Gustaf och Valentina. Året är 2004, Gustaf från Sverige, och Valentina från Lettland, är dansare och träffas för första gången för en så kallad ”try out” (provdans), de fattar tycke för varandra och bestämmer sig för att ingå i ett partnerskap. De börjar sin gemensamma resa i vårt grannland Norge, men flyttar senare till Gustafs hemstad, Göteborg.  I Göteborg är Gustaf och Valentina gästtränare på en dansskola i stadsdelen Sisjön, vid namn DK Woodpecker. Efter ett tag, närmare bestämt under hösten 2007, får de möjligheten att ta över dansskolan med lokaler och Dansstudio Magic föds!  Åren går, Gustaf och Valentina blir proffs, och lyckas under sina aktiva tävlingsår driva sin dansskola mycket framgångsrikt och få fram Sveriges bästa dansare i alla ålderskategorier. De ”pensionerar” sig, och får en son - Vincent! Snipp, snapp, snut, så var sagan.....precis påbörjad!

Lördagen den 3 mars 2018, är det således dags att med pompa och ståt fira Dansstudio Magics 10-årsjubileum!  Självklart ska en sånhär sak firas storstilat, och vart kan en bättre göra det än på Arken Hotel & Art Garden Spa i Arendal på Hisingen?! Kvällen började med mingel (läs: kramkalas) och poängpromenad, efter ungefär en timme var det således dags att sätta sig till bords och kicka igång själva festligheterna.  Samtidigt som Gustaf höll välkomsttal började förrätterna serveras. Själva uppvisningarna inleddes med en gemensam show för alla tävlingsdansare, och första omgången shower av tidigare SM-vinnare avnjöts.  Det blev många kära återseenden på dansgolvet, bland annat Jura och Kaja, som gjorde en GRYM tango!  Det finaste återseendet av dem alla, måste ändå varit Hugo och Julia. Jag var garanterat inte den enda i lokalen den kvällen, som smittades av Hugos härligt genuint lyckliga leende på dansgolvet. Fantastiska shower avlöste varann i en salig blandning av himmelskt god mat och dryck. Sista showen för aftonen, stod självklart Gustaf och Valentina själva för, and it was truly magic!


Efter att tal, mat och shower avlöst varann, var det dags för bandet att äntra scenen och dansgolvet beträdas av alla gäster, stora som små, gamla som unga. Det som spontant slog mig, var att det som band måste vara ganska tacksamt att spela på en fest med dansare, dem vet ju garanterat att golvet inte kommer vara tomt..och det var det sannerligen inte. Fuldans i grupper blandades med sambatåg (med Karl i spetsen, vem annars:)) och en stilla dans eller två barn och föräldrar emellan.


Framåt midnatt rundades festligheterna av, Göteborgs största discokula släcktes, och alla vandrade ut i natten svettiga och lyckliga efter en härlig kväll i goda vänners lag. 

Missade ni discokulan, så finns chansen att få se den i mars 2019, då Gustaf och Valentina anordnar sin första Freedom To Dance, samma tid, samma plats!122 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page