top of page

Pro/Am tävling i Dubai

(artikeln är skriven av Reneé Wensberg)

Så har turen kommit till mig..

Renèe heter jag, tog mina första danssteg på Dansstudio Magic höstterminen 2012. I slutet av 2013 tog jag min första lektion för Jura (Jerzy), och det var även då jag på riktigt blev introducerad för dansformen ProAm. Jag visste ju såklart redan då att jag älskade dans, men jag trodde ALDRIG att min passion skulle ta mig på resor jag inte ens kunnat drömma om..som Dubai..

Det är tredje gången vi deltar i Crown Cup, arrangerad av familjen Duknauskas, men det är första gången i Dubai. 

Att i februari åka från ett gråslaskigt Sverige med destination Mellanöstern är någonting de allra flesta svenskar drömmer om. Att toppa det med en chaufför som väntar på flygplatsen med en skylt med era namn? 

Priceless! 

Att sedan dessutom bli mött vid entrén till ett hotell som ser ut att vara taget ur”Tusen och en natt”, få väskorna omhändertagna, en välkomstdrink i handen och en fuktig handduk att fräscha till sig med? 

Femstjärnigt är inte så dumt ändå....


Domarpanelen var minst sagt imponerande med namn som Michael Malitowski, Andrew Sinkinson, Luca Tonello, Karina Smirnoff, Hanna Karttunen..och framförallt - Gustaf Lundin!

Då Crown Cup bara på några år vuxit sig väldigt stort, har dem ändrat sitt koncept och gjort sina tävlingar till tvådagars istället för endags, med ena dagen standard och andra dagen latin. 

Hela arrangemanget andas verkligen ”det lilla extra”! Från bordsarrangemangen, till buffén som under dagen skiftade och även innehöll en kock som stekte omelett på beställning, till ljussättningen (som passade mitt gulgröna hår som handen i handsken), till själva dansgolvet, ingenting lämnas åt slumpen.


Första dagens tävlingar avslutades med en hejdundrande välkomstfest för både domare och dansare. En fest som sannerligen hade extra allt! Fri bar, diverse kockar som stod och tillagade mat på olika stationer, ett gigantiskt bord fyllt med grönsaker och sallader, ett minst lika stort frukt- och dessertbord, magdansöser, vattenpipor, DJ och en KAMEL som en både fick klappa och rida på!


Efter tävlingens slut, passade vi såklart på att ta ett par dagars semester för att få uppleva allt det där som faktiskt är Dubai för oss västerlänningar..ni vet Burj Khalifa, Dubai-Fountain, Dubai Mall, lyxbilarna, Jumeira Beach..och att bo på ett 40 våningar högt hotell! Och allt detta i det bästa sällskapet man kan få.

90 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page